Tokić konferencija – Brzi, žestoki i sigurni!

Uz atraktivne goste poput najistaknutijih sportskih vozača Matije Jurišića, Lorisa Majcana i Jure Šebalja, kao i podršku državnih institucija i udruga poput HAK-a, HAKS-a, MUP-a i Crvenog križa, tvrtka Tokić organizirala je iznimno atraktivnu konferenciju za buduće vozače koja spaja sport i sigurnost.

U sklopu tradicionalne kampanje “Sigurnost u pokretu”, koja već godinama na početku školske godine upozorava na sve veći broj nezgoda, ove je godine inicijativa pokrenuta s učenicima Škole za cestovni promet. Budući da je riječ o učenicima koji ubrzo postaju vozači, kroz zanimljive panel diskusije i program, konferencija je opasnosti s ceste pretvorila u zabavu kroz sport.

Mladima je na zabavan način, kroz dijalog i aktivnosti s poznatima, otvoren prozor u stvarni život koji ih očekuje sa sjedanjem za volan i prvim kilometrima. Problem kupnje prvog automobila i kvarova obrazložio je Hrvoje Ivančević ispred Tokić Edukacijskog Centra, a kroz iznimno predavanje Sanja Kos, doktorica Crvenog križa, svima je približila kako se ponašati tijekom nezgode.

Panel diskusija s Matijom Jurišićem i Lorisom Majcanom, najboljim hrvatskim mladim vozačima automobila i motocikla, zaintrigirala je prisutne temama iz svijeta vrhunskog utrkivanja. Dijalog je upotpunjen s Hrvojem Čižmekom iz Hrvatskog auto i karting saveza te Goranom Medićem, zamjenikom načelnika PU Zagrebačke.

Uz moderiranje Marka Tomca, voditelja korporativnih komunikacija i iskusnog automobilista, budući vozači čuli su zastrašujuće statistike, ali i uvidjeli razliku između profesionalnog i sportskog vozača. Čuli su kako se pripremiti za utrku i kako izgleda kad na utrkama motocikl poleti pri 250 km/h. Panel diskusija znakovito nazvana „Brzi, žestoki i sigurni“ istaknula je razlike između profesionalaca i mladih vozača punih energije, kojima su otkrivene prave opasnosti koje u sportu gotovo ne postoje.

Na važnost poznavanja servisa i mehaničara ukazao je Antonio Grubišić, voditelj mreže ACC servisa, a veliko zanimanje izazvao je nastup Jure Šebalja i mladog TikTok influencera, auto instruktora Adisa. Interakcija s učenicima, dijalog i opuštena atmosfera, uz smijeh i doskočice, pokazali su da se može doprijeti do mladih i otvoriti ozbiljne teme. Obrađen je i bijes u prometu, pri čemu su svi shvatili važnost suzdržanosti.

Panel rasprava koju je za kraj moderirala Maja Ferenčak, zaključena je diskusijom o prošlosti i budućnosti za volanom, ali i razlikama među generacijama. Sudjelovali su Zlatan Damjanović, tehnički instruktor iz Tokića, Zvonimir Šego, direktor upravljanja kategorijama u Tokiću i bivši učenik Škole za cestovni promet, te aktualni učenik Ivan Jurinović.

Ovaj iznimno ugodan i inspirativan dan na Bugatti-Rimac test poligonu u Mičevcu ostavio je traga na učenike, goste, ali i organizatore. Pokazao je da sigurnost može biti zabavna i brza, uzbudljiva također, što je zaokruženo izloženim trkaćim automobilima, HAK-ovim simulatorom prevrtanja automobila i postavljenom karting stazom na kojoj su budući vozači mogli osjetiti brzinu i dinamiku.

 

Tvrtka Tokić ovom je inicijativom, uz izložene sportske automobile, simulatore i probne vožnje, još jednom dala doprinos kolektivnoj sigurnosti u prometu. Spojivši svoj Tokić Racing Team i kampanju „Sigurnost u prometu“, tvrtka je zainteresirala buduće vozače i pružila im vrijedno iskustvo.